Ciprian Domnisoru

Din shipping se pierd bani. Din ecologie se pierd bani. Din sănătate se pierd bani. Iar cu un pic de cianură n-o să muriţi, să nu ne mai fandosim

In Sanatate on august 29, 2011 at 1:16 pm

Energia neagra a lui Basescu nu este cea a unui reformator, este cea a unui antreprenor care va pune in pericol sanatatea romanilor prin privatizarea spitalelor si proiectul Rosia Montana. Flota României a dispărut pentru că nu era profitabilă. La Roşia Montană de apropiem de exploatare pentru că nu este profitabil să regândim proiectul. Mai grav, spitalele de stat sunt neprofitabile şi trebuie privatizate.

Unde este în tot procesul ăsta reformatorul energic, latrant, care schimbă miniştri când vrea, care reproşează tuturor orice, care atunci când vrea face descinderi în vămi? Unde este reformatorul care atunci când s-a supărat pe venitul minim garantat şi pe concediile de invaliditate a dispus o acţiune de verificare a peste 300.000 de dosare?  Unde este reformatorul care l-a inspirat pe Funeriu să spună pe 6 Mai: “Ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în educaţie”?

Energia reformatorului funcţionează pentru afacerile partidului şi susţinătorilor lui. Anul acesta mai are răgaz să privatizeze spitale gândind tot proiectul în ograda Administraţiei Prezidenţiale. În esenţă, proiectul va însemna crearea unor case de asigurări private de sănătate. Aceste case vor fi ca CNAS, cu excepţia unor sedii mai frumoase, a unui profit (moderat prin lege dar tot un profit) , a unor maşini noi, a unor străini care să le conducă, a unor salarii secrete la conducere – pentru că sunt firme private, nu-i aşa .

Pentru banii pe care îi contribuim putem să primim teoretic îngrijiri medicale nelimitate de la stat, cât e nevoie, pe principiul că suntem asiguraţi solidar iar riscurile se redistribuie. Legea pe care o pregăteşte Băsescu va spune că de 200 de euro cât contribuie în medie românul va avea dreptul la anumite servicii, ce va fi în plus se va plăti din buzunar. Aici lăcomia nu va avea margini: cei 200 de euro de la an la an vor acoperi tot mai puţine servicii, românii vor scoate tot mai mulţi bani ca să acopere şi cel mai banal tratament.

Din sănătate nu se fac bani încă, însă Băsescu vrea să schimbe lucrul ăsta, aşa cum vrea să aibă şi sprijinul Roşia Montană la următoarele alegeri.

În încercarea lui de a stoarce bani din sănătatea românilor, aduce argumentul că sistemul actual este plin de şpăgi, abuzuri şi probleme. Când spune asta nu vorbeşte reformatorul Băsescu, vorbeşte Băsescu antreprenporul care vede spitalele ca pe nişte nave comerciale pe care poate să le vândă cu un dolar bucata pentru că nu sunt profitabile. De ce nu e bun sistemul de stat? Reformatorul Băsescu ar fi făcut descinderi în spitale, ar fi schimbat ministru după ministru, s-ar fi deplasat personal în spitale aşa cum are timp să se deplaseze la Roşia Montana.  În loc să facem piscine , drumuri judeţene sau ANL-uri se puteau renova spitalele. Dacă Boc vorbeşte de contracte care ar trebui renegociate, contractele de achiziţii de medicamente se puteau schimba de ani buni. Reformatorul Băsescu ar fi putut face toate astea, dar din sănătate nu se fac bani încă.

Sănătatea oamenilor nu contează pentru Băsescu. Prezent azi la Roşia Montană Băsescu i-a liniştit pe antreprenori că pe el nu îl deranjează mai multă cianură în apa oamenilor:

„O sa fiu foarte sincer sa va spun ca apreciez intentia voastra de a merge pe 5 miligrame pe litru, trebuie sa privim, insa, la standardele europene care ne obliga abia din 2018 sa fim la 10 miligrame.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: