Ciprian Domnisoru

Cine va abroga Codul Muncii? Cine va redeschide spitalele de la sate? Ponta ? Che Guevara ?

In Uncategorized on iunie 16, 2011 at 10:52 am

De-abia aştept programul social al USL deşi se pare că multe din măsurile sociale sunt deja anunţate în documentul « 100 de soluţii de guvernare » de pe site-ul PSD. În programul social Ponta trebuie să îşi desfăşoare toate talentele şi energiile cu care ne-a fermecat în ultimii ani :

–        Redeschiderea spitalelor de la sate : « M-am simţit încurajat de acei medici care au redeschis spitalul din oraş şi aş vrea să văd că şi alţii se duc să redeschidă spitalele pe care le-au închis Boc, Băsescu şi Cseke »

 –        Despre Codul Muncii : « Această modificare nu este cerută de nimeni, este o intenţie a Guvernului de a lovi in angajaţi, de a reconfigura situaţia salariatului din România şi de a o aduce la situaţia secolului 19, unde angajatul este la picioarele angajatorului, este practic sclavul lui”

 În schimb iată ce găsim în cele 100 de soluţii de guvernare :

 –        Despre Codul Muncii se pare că PSD-ul nu ştie mare lucru, pentru că propune : « Promovăm o lege prin care vom sancţiona cu amendă penală angajatorul care accepta şi încurajează munca la negru ». V-a luat-o Boc înainte, angajatorul care este prins cu mai mult de cinci lucrători la negru poate intra şi la închisoare. În schimb, PSD-ul vrea să revină la moda pactului social din perioada 2000-2004 şi anunţă că va « bloca desfiinţarea contractelor individuale de muncă pe termen nederminat ». între a opri pauperizarea prin contracte part-time şi pe perioadă determinată şi a « bloca desfiinţarea contractelor pe perioadă nedeterminată » e o diferenţă mare.  

 –        Despre spitale : « Completăm legislaţia privind descentralizarea din sănătate »  şi nişte planuri de înfiinţare de spitale regionale, nimic despre cele de la sate.

 Din câte se vede nu există planuri ambiţioase de a abroga Codul Muncii şi nici intenţii serioase de a redeschide din spitalele închise la sate. Era doar Ponta în momentele lui de Che Guevara…

Reclame
  1. VIsul lui Ponta cu Che a durat mai puțin de un an de zile, între timp l-au adus băieții pe A Treia Cale… Eu nu mai aștept de la PSD mai nimic, de când cu „protestul” lor de pe 1 mai… socialiști simbolici, așa îmi place să le spun.

    Mulțumesc pentru blog!

  2. Cu mare placere 🙂 Puteti sa gasiti cele 100 de solutii de guvernare aici, daca vreti sa va amuzati http://www.psd.ro/100desolutii.php

    • An added important aspect is that if you are an older person, travel insurance with regard to pensioners is something you ought to really look at. The old you are, greater at risk you will be for getting something poor happen to you while in foreign countries. If you are definitely not covered by some compherensive insurance policy, you could have several serious problems. Thanks for expressing your hints on this blog site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: