Ciprian Domnisoru

Masura pentru whiskey

In Guvernul PD-L Boc, Sanatate on aprilie 17, 2011 at 9:18 pm

Presedintele Basescu a avut recent o interventie prin care sustine inchiderea spitalelor si reformele de taiere initiate la sfatul parintesc al FMI. Numai ca Basescu este obisnuit sa toarne whiskey, nu sa-l masoare.

A sustinut ca Romania are cea mai mare densitate de paturi de spital din Europa. O minciuna crasa, gasiti aici statistica, Romania este pe locul 16 (din doar 22 de tari analizate) la numarul de spitale pe cap de locuitor. Gasiti aici statistica privind densitatea de paturi de spital, ne intreceau 10 tari in 2008. Alte statistici ce sa va mai spun, suntem pe ultimele locuri si la numarul de doctori pe cap de locuitor, la accesul la servicii medicale, la tot ce vreti.

Chiar raportul Comisiei Prezidentiale pentru analiza politicilor din domeniul sanatatii publice prezinta, la pagina 49 sau 113 in docul pdf, o statistica in care Romania (c0lorata maro) nu era nici pe departe tara cu cea mai mare densitate de paturi de spital. 

Basescu nu e singurul de fapt care a avansat ideea cu densitatea de paturi de spitale pe locul 1, Ion Bazac spunea exact acelasi lucru in 2009, cand statisticile Eurostat de mai sus plasau Romania pe locul 11.  Interesant este ca Bazac se lauda ca lucreaza cu experti ai Bancii Mondiale pentru reformarea sistemului.

Sper sa se gaseasca un jurnalist care sa il faca pe Basescu sa isi retraga afirmatia falsa. Inteleg dreapta, inteleg reforme FMI care lasa oamenii sa moara in fata spitalului, dar un presedinte probabil baut care dezinformeaza populatia nu mai inteleg.

Reclame
  1. […] Cititi despre subiectul desfiintarii spitalelor pe blogul Politica Sociala. […]

  2. […] iresponsabil spitale, Băsescu prezentând statistici false despre sistemul de sănătate (citiți aici) și au pus biciul pe populație înrăind oamenii și arătând cu degetul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: