Ciprian Domnisoru

Academia nu mai vrea inca o Leana

In Bunastarea, Criza, Guvernul PD-L Boc on iunie 10, 2010 at 8:36 pm

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii-  institutie in subordinea Academiei Romane- a descoperit, intr-un raport, ca suntem condusi de un marinar betiv care face caterinca de o tara intreaga, sustinut de niste nulitati care sunt puse sa minta in privinta deficitului si a starii economiei. Marea economista a guvernului, Andreea Vass, e atat de sloboda la gura ca a ajuns sa spuna ca suntem tampiti daca nu facem cum a zis marinaru la bautura: -25, -15, executarea. Institutul de Cercetare a Calitatii vietii publica rapoarte si lucrari pe teme sociale de multi ani, insa acum s-a gandit sa iasa la atac.

Raportul „Dupa 20 de ani: optiuni pentru Romania” face o critica ideologizata la adresa PDL si puterii de dreapta. M-am bucurat sincer ca o astfel de critica este in rapoartele Academiei si nu pe bloguri sau in comentariile ziarelor. Iata cateva concluzii/comentarii din raport pe care sper ca le-am transmis si eu de cand am deschis blogul asta:

Ideologia dominanta pare a fi: „statul este prea mare si trebuie facut mai mic”. Se porneste astfel de la o ipoteza care falsifica realitatea sociala si care considera eronat statul drept consumator major al bunastarii, ignorându-se total cealalta dimensiune a sa – cea de producator principal de bunastare prin educatie, sanatate, stiinta, securitate publica si sociala

 Exista o politica constanta de dezagregare a sistemelor publice de educatie si sanatate atât prin subfinantare, cât si prin decredibilizare prin exemple negative generalizate.  

 Din discursurile publice se prefigureaza o optiune care tradusa în activitatea practica se va dovedi catastrofala: prosperitatea se poate realiza printr-o accentuare a polarizarii sociale si un dispret fata de largi segmente sociale în pragul saraciei: exclusii din economie, pensionarii, copii, bolnavii si chiar „bugetarii’.

 

 

Reclame
  1. Si-a dat seama si Institutul ca e vai si-amar de noi.

  2. Un marinar betiv de care nu putem scapa si-si face de cap cum doreste, are dreptul sa fie nervos, sa jigeasca, sa desconsidere totul in jur pentru a-si pastra puterea, care se evapora ca alcoolul la soare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: