Ciprian Domnisoru

Patru intrebari pentru Funeriu

In Educatie on aprilie 15, 2010 at 11:16 pm

intrebari pe hotnews in dialogurile online cu Funeriu- si de data asta fara raspuns.. 

1. Credeti ca va fi nevoie ca unor parinti/reprezentanti ai consiliilor locale sa li se explice procesul de executie bugetara sau alte aspecte ale organizarii scolare? Vor exista sesiuni de pregatire pentru parinti si reprezentantii consilierilor locali? Cine le va organiza?

2. Multe localitati din Romania au devenit orase desi nu respecta multe din cerintele de urbanism pentru a fi orase conform legii . Scolile din aceste localitati vor primi finantare cu 20% mai mica decat scoli din mediul rural, conform schemei diferentiate urban/rural. Inteleg ca se vor face ajustari la aceasta schema. Considerati ca aceste ajustari vor fi suficiente sa compenseze diferenta de aproximativ 20% de finantare per capita intre scolile din mediul urban si cele din mediul rural?

3. Va ingrijoreaza ca datorita descentralizarii si a puterilor sporite ale parintilor si ale consilierilor locali exista riscul sa apara scoli segregate (ma refer aici la etnia rroma) ? Credeti ca asemenea scenariu este posibil in Romania?

4. Daca in urma procesului decizional local o scoala adopta un curriculum in care figureaza teme legionare, xenofobe, in general nedemocratice sau interzise de lege, ce autoritate poate sa intervina pentru a evalua si/sau a elimina astfel de situatii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: