Ciprian Domnisoru

Slugile fara talent ale marilor tupeisti

In Beneficii, Guvernul PD-L Boc, Uncategorized on aprilie 8, 2010 at 1:29 am

Un articol recent din Adevarul sufla in supararea ideologica a patronului Patriciu pe ineficienta cheltuielilor statului- si in mod interesant, sprijina si placa lui Basescu cu „tara de asistati”. Articolul- „50 de moduri prin care statul incurajeaza nemunca”-  incepe prin a arata o poza a unei familii din Ferentari. Apoi interpreteaza comentariile unor sociologi ca sistemul este ineficient si concluzioneaza cu o lista de 50 de ajutoare de tot felul ca statul incurajeaza nemunca.

Care este rata saraciei in Romania? Nu te poti uita relativ, pentru ca ai compara saracii intre ei. Ceea ce a adus liniste guvernantilor inainte de fiesta integrarii in UE a fost un prag absolut al saraciei bazat pe un cos de consum, ceva la modul 250-300 de RON de persoana (care scade pentru familii, pentru ca impart saracia). Cu acest cos de consum mic si cu venit minim garantat si ajutoare pentru incalzire am reusit sa nu mai speriem Europa cu rate de saracie de 40-50%, cum aveam in 2000.

Bucurestiul o duce bine  in termeni de produs brut pe cap de locuitor, de patru ori mai bine decat Botosaniul. Daca ii intrebi pe bucuresteni de Botosani si nordul Moldovei or sa-ti zica de manastiri, eventual de vreo pensiune. Majoritatea ajutoarelor sociale merg in Nord-Estul sarac al tarii. Insa imaginea saraciei in Bucuresti este cumva diferita: este Ferentariul.

Articolul din Adevarul e suparator de tendentios: majoritatea ajutoarelor din articol sunt pentru persoane cu dizabilitati iar multe le pot primi si oamenii care muncesc: alocatii pentru copil, sprijin pentru tinerii casatoriti, ajutorul de parinte singur, ajutorul pentru copil cu dizabilitati, trusoul de nou-nascut, pentru inundatii, incendii si accidente, pentru cumpararea de centrala termica, pentru tratament si operatii in strainatate.

O zi dupa publicarea articolului apare si un editorial- „Tara pomenilor” care sustine aceeasi idee si care lauda „bratul atos al FMI”- sintagma slugarnica si imbecila-  care propune in primul rand reducerea cheltuielilor publice. Mai mult, editorialul – semnat de Adrian Halpert (director editorial)-  critica guvernarea liberala Tariceanu si il incurajeaza pe Basescu sa faca reforma statului. Desi sunt de acord cu Halpert ca guvernul Tariceanu a lasat un deficit care putea fi ocolit cu usurinta, a fost o guvernare luminata fata de actuala guvernare, care nu face decat sa latre toata ziua. Guvernul Tariceanu era incoltit de PSD si PD-L care se laudau cu propuneri de marire a salariilor profesorilor. Atunci guvernul Tariceanu spunea ca nu sunt bani. Halpert le spune acum cititorilor ca nesimtirea lui Basescu, Boc si Funeriu de a iesi la atac in an de criza cu teme de genul „tara de asistati” si remarci de genul „ati vazut vreun profesor murind de foame ?” sunt de fapt pilde marete aratate de „bratul atos” al FMI.

In lipsa ajutoarelor pentru incalzire ar muri oameni de frig. In lipsa venitului garantat ar muri de foame. Rata saraciei n-ar putea fi mascata de nicio inventie statistica sau de praguri nerealist de joase. Articole de genul asta nu fac decat sa atate pe cei care dau vina pe tigani pentru orice.

Cand era la OTV la sueta cu Dan Diaconescu, Basescu a fost intrebat de un telespectator despre ajutoarele pentru handicapati. A stiut sa foloseasca termenul „dizabilitati” insa nu stia nimic despre ajutoare la momentul respectiv, desi vorbea de „tara de asistati”. Asa cum i-a fost servit un raport despre riscuri demografice si sociale care sugera legalizarea prostitutiei, ma gandesc ca Basescu primeste informatii de genul „sunt 50 de ajutoare sociale” si trage concluzii. Ma rog, Adevarul e pierdut undeva intre strategie politica si prostia slugilor.  Mi-a placut un comentariu la articolul din Adevarul care arata exact ipocrizia de a vorbi de o tara de asistati si reducerea cheltuielilor publice, cand justificarea pentru crearea postului iubitului Elenei Basescu a fost ca sapte posturi din minister au fost restructurate:

COSTI: „..incurajeaza nemunca ..” !?! Vai de mine , cum se poate spune asa ceva ? Nepoata lui Boc a fost pusa la munca la guvern , iubi lui Eba a fost pus la munca la Paris , fiul lui Pogea a fost pus la munca la Bruxelles, iata exemple de tineri care muncesc la greu ! Si afara de ei , toata clientela politica a PDL a fost pusa la munca in institutii si companii de stat , e drept numai in functii de conducere platite bine , chiar daca sunt habarnamisti ! Aceste sunt doar cateva exemple de oameni care muncesc din greu , ceilalti sunt in somaj sau deja au emigrat in cautarea unui loc de munca !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: