Ciprian Domnisoru

Lectii de samba cu Andreea Marin

In Beneficii, Criza, Guvernul PD-L Boc on februarie 23, 2010 at 1:44 am

Sa aplaudam prestatia primarului Mazare la Carnavalul de la Rio, unde a castigat un nesperat loc 3 cu formatia Vai-Vai. De curiozitate am cautat pasii de samba. Iata cum arata :

Deci pasul 1: alocatiile numai pentru copiii saraci:  Boc si Ministrul Seitan si-au retras anuntatele intentii, spunand ca a fost ideea liberalilor sa voteze in Senat proiectul de lege care diferentia alocatiile. Chiar asa a si fost, insa proiectul a fost votat cu o larga majoritate , deci si de PD-L.

Pasul 2, anuntat de Vladescu, Pensii peste 10 milioane impozitate integral: Boc spune ca „nu se pune problema impozitarii suplimentare a pensiilor”.

In reactie la acesti pasi, Crin Antonescu a facut o pirueta din care intelegem ca este aparatorul stangii in Romania:

E un guvern de dreapta, care doreşte să ia alocaţiile de la bandiţii de copii ai bandiţilor de bogaţi şi să impoziteze pensiile şi sub 1.000 de lei care sunt impozitate de la bandiţii de pensionari. Asta e haiducia de dreapta a Guvernului Boc.”

Crin Antonescu a candidat cu propuneri de reducere a impozitului unic la 10%, a TVA la 15% si a contributiilor sociale cu pana la 50%. Nu s-a gandit atunci nici la deficitul bugetar, nici la criza care adancea acest deficit. Cum nu s-a uitat nici la istoria trista a ultimilor ani, cand oamenii s-au bucurat de banii in plus din reducerea de taxe si si-au luat case scumpe si masini in rate din import. Sau la  antecedentele  republicane din America si Marea Britanie din anii 80, cand reducerile de taxe n-au fost compensate de investitii, cu tot dinamismul si spiritul antreprenorial de acolo iar deficitul bugetar a crescut cu doua mii de miliarde de dolari. Dar ce sa-i faci, asa e in opozitie, poti sa vorbesti de „haiducie de dreapta”.

In fine, surpriza surprizelor a fost interventia  Andreei Marin la Realitatea TV in favoarea alocatiilor ca drept constitutional, ocazie cu care a subliniat disponibilitatea ei de a da banutii unei mame nacajite. O fi Boc doctorand in drept constitutional, dar cand o auzi pe Andreea Marin rostind cu buzisoarele ei stigmatizare, discriminare, probleme de administrare si dreptul ei de a lua bani de la stat, trebuie sa faci un pas inapoi, lucru pe care Boc l-a facut, si cu pensiile , si cu alocatiile.

In postul precedent ziceam ca profesionistii din ministere au de dat o lupta grea in a reduce cheltuielile. Se pare insa ca cel mai important motiv pentru care e lupta grea este ca de fapt politicienii danseaza un dans gratios cu aceste initiative heirupiste de acoperire a deficitului bugetar. Mai bine stai linistit si te uiti la stiri, sa vezi cum sub presiunea actorilor, a vedetelor de televiziune, a smsistilor OTV, a presei si a tuturor oamenilor de bine, initiativele de reducere a cheltuielilor cad de oboseala. Boc pr0babil ii da zor cu „reduceti cheltuielile”, ministrii arunca proiecte nedospite si controversate in presa, populatia si presa hap, Boc retrage bau-baul, toata lumea castiga. Samba !

In episodul urmator il vom urmari evoluand pe ministrul Cseke Attila cu valsul snitzelului vienez.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: