Ciprian Domnisoru

Geanta lui Nea Marin

In Uncategorized on iulie 16, 2009 at 9:01 pm

Pentru ca se plictisea probabil si era cald de la reflectoare, femeia de 50 de ani din studioul TVR, aflata in plan secundar, platita cu 100 de RON sa asiste la emisiune (dar nu ca aplaudaca, e emisiune serioasa), se cracise, aratand ce face natura din pulpele unei femei de 50 de ani.

O emisiune despre tichetele de sanatate care a debutat spectaculos, cand moderatorul a anuntat ca purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii a cerut intrebarile in avans si mai mult, a cerut sa plaseze oameni in public care sa puna intrebari. Hmm…oare cine s-o sesiza la chestia asta…In rest emisiunea s-a pierdut, nu s-a aflat nimic, ba lucrurile au devenit mai complicate si mai tampite pana la sfarsitul pe ceas.

In studiou se gaseau Mircea Beuran, Cristian Vladescu (mare tehnician, mare contributor la nota de fundamentare a proiectului tichetelor), Rodica Tanasescu, presedinta asociatiei Medicilor de Familie din Romania (cei 11,400, cum am aflat) si Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

Pe scurt, Vladescu marele expert si Beuran stateau tolaniti si sictiriti in caldura din studiou, si erau gata sa se bustruluiasca la restul invitatilor ca marii doctori ce sunt.

Hossu se agita cu niste argumente nedospite iar restul invitatilor din public- domnii reprezentanti ai diverselor asociatii de asigurati, pacienti, etc- recte societatea civila, se agitau pe cat le permitea emisiunea in niste platitudini de genul „e o masura buna, dar nu acum”.

Dupa atatea critici, trebuie sa marturisesc ca trebuia sa fiu si eu acolo, in calitate de autor al petitiei impotriva tichetelor de sanatate, petitie care a adunat 1700 de semnaturi deja. M-a retinut instinctul, si bine am facut. Eu m-am agitat cu argumente despre invazia neoliberala, descurajarea consumului ca inumana, contractarea unui imprumut ca neviabila, in timp ce in studiou oamenii erau beti de la caldura.

Vazand insa fetele lui Vladescu si Beuran, si auzind de raspunsul purtatorului de cuvant al Ministerului Sanatatii, trebuie sa pastrez varianta petitiei si sa imi respect promisiunea de a o trimite caramida cand va ajunge la 10,000 de semnaturi, insa ma angajez si la urmatorul lucru:

Cand voi mai intalni un doctor arogant  ca Vladescu si Beuran ma voi certa cu el cum m-am mai certat si pana acum (ultimul refuza sa imi scrie o adeverinta pentru ca era 13:40, avea program pana la 14:00 si se imbracase sa plece, mai mult, mi-a interzis sa vorbesc cu asistenta lui) iar daca voi intalni vreo situatie in care sa imi ceara direct sau indirect spaga, voi trece peste orice suferinta sau urgenta pe care o am si il voi reclama de sus pana jos, asa sa ma ajute dumnezeu.

Pe scurt, reverente in fata doctorilor fac din pacate oamenii care vin de la tara, cu o gasca, cu un praz, cu o bucata de branza, oameni care in viata lor au fost sanatosi iar daca ii loveste ceva este grav. Acesti oameni au adus curcanul in sistemul de invatamant, de sanatate, ba si pe la preoti.

Stimulati de gagal gagal al curcanilor si de aura mistica a lu domnu doctor de la oras, dincolo de spaga, mi-e clar ca doctorii de o anumita varsta din Romania au dezvoltat o indiferenta cronica fata de pacienti, care pana la urma s-a tradus prin mentiunea ” cetatenii privesc cu resemnare si indignare introducerea tichetelor de sanatate”, introdusa in nota de fundamentare a proiectului pentru introducerea tichetelor de sanatate.

Ei bine, cat de cald o fi, hai sa facem un efort cat o cana de apa si sa nu gandim ca gastele in calduri din studioul TVR, care au spus:

„nu avem caderea sa le contestam” (presedinta asociatiei medicilor de familie)

 „ne-a spus domnul doctor ca asa e in toata Europa si trebuie sa ne aliniem” (prezentatoarea emisiunii)

Deci va invit sa semnati http://www.petitieonline.ro/petitie/nu_tichetelor_de_sanatate-p61493048.html

si sa fiti la fel de aroganti ca doctorii cand va mai duceti la un consult.

Reclame
  1. Asa sa te ajute dumnezeu 😉

  2. […] here, you might want to subscribe to the RSS feed for updates on this topic.Powered by WP Greet Boxpoliticasociala – “Geanta lui Nea Marin”, despre tichetele de sanatate, TVR, bonus o […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: