Ciprian Domnisoru

Jean Jacques de la Craiova

In Uncategorized on iulie 8, 2009 at 10:21 pm

Ma plimbam pe un pod din Geneva cand am vazut statuia lui Rousseau: se uita linistit(a) la orasul civilizat. Oras unde nu trece luna ca oamenii sa nu se pronunte pentru sau impotriva vreunei reguli, cat de mica.

In America pare-se ca oamenii sunt la fel de vocali, cand ceva nu merge bine reactioneaza si incearca sa schimbe.

In Romania circula zvonul ca nu exista un asemenea spirit. In schimb, comentariile postate pe site-urile ziarelor dovedesc mai multa inteligenta decat au dat dovada autorii materialelor iar uneori se nasc adevarate polemici in aceste liste de comentarii. Iar oamenii scriu si scriu, dau motive coerente si elaboreaza.

Cum ar zice Elena Basescu, multi frustrati defuleaza prin comentarii. Cine io fi invatat?

Azi am ramas suprins insa. Petitia pe care am initiat-o impotriva tichetelor de sanatate a strans peste 300 de semnaturi fara ajutorul organizatiei locale de partid. Pentru ca este un lucru de bun simt pe care l-am adus in discutie. Un semnatar comenta ca este trist ca am ajuns la punctul in care facem petitii online. As putea sa aduc o argumentatie europeana, in care petitia electronica este recunoscuta de foruri mai inalte decat bordeiul Boc. Recunosc insa ca in Romania este trist.

Ministrul Bazac a spus recent ca tichetele de sanatate nu vor fi introduse daca peste 50% din populatie nu va fi de acord.

50% din populatie nu a mai avut aceeasi parere de la meciul cu Suedia.

In fata cinismului din nota de fundamentare a tichetelor de sanatate, prezentata pe site-ul ministerului, care mentiona ca ” populatia a privit cu indignare si resemnare initiativa” nu pot decat sa sper ca in viitorul apropiat democratia online va fi o realitate in Romania si ca distanta de la comentariul online si vot va fi mai mica.

Cand petitia va ajunge la 10,000 de semnaturi, o voi printa si trimite la Ministerul Sanatatii. Adevarat, nu inseamna 11 milioane, nici macar 100,000 de suflete moarte care au votat EBA, insa in Romania toropita de caldura aceste 10,000 de semnaturi reprezinta vocea unor oameni indignati, dar nu resemnati, categorie neluata in calcul de nota de fundamentare a initiativei tichetelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: