Ciprian Domnisoru

Despre Putin, numai de bine

In Uncategorized on iunie 29, 2009 at 8:26 pm

Cand scria Fukuyama despre sfarsitul istoriei, pesemne se gandea la sfarsitul istoriei unora. Cand Gorbaciov le spune americanilor ca au nevoie de perestroika, stii ca steaua americanilor va apune.

 Esecul fundamental al economiei americane a permis miscari in rand peste tot in lume. Insa daca pana acum Rusia tinea teoretic la valoarea indicelui bursier, cand l-a vazut in sant fara sa aiba vreo vina a pus bocancul in prag.

Mai concret, Rusia a debitat prin gura presedintelui cazah ideea unei monede internationale noi de rezerva iar apoi a dat semne ca sustine initiativa Chinei de inlocuire a dolarului ca moneda de rezerva.

Nimic nu se compara insa cu spectacolul dat de Putin saptamana asta: vizita in supermarket in care a cerut reducerea preturilor si mai nou interzicerea jocurilor de noroc.

Nici nu trebuie sa deschid editia in engleza a Granma International sa stiu ca Fidel este extaziat de miscarile lui Putin de saptamana asta.

Replica a venit prin inlaturarea presedintelui de stanga Zelaya din Honduras, care in termeni de eficienta a CIA-ului inseamna a ridica stergatoarele de la tanc.

Pana una alta trebuie sa vedem partea plina a paharului de vodca dupa decizia lui Putin: amaratii de rusi nu-si vor mai arunca banii prin cazinouri iar niste mafioti nu vor mai spala bani usor. Si poate preturile la alimente vor mai mai mici in anumite gubernii. Cum insa in Rusia nu exista pahare de vodca pe jumatate pline , puterea lui Putin se consolideaza pana la nivel de cartier, dupa ce in trecut s-a procedat la eliminarea marilor oligarhi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: