Ciprian Domnisoru

Ura, caldura

In Uncategorized on iunie 19, 2009 at 4:03 pm

Imi este cald asa ca n-o sa va aburesc: cine sustine votul obligatoriu protejeaza o clasa politica corupta care ar trebui sa dispara in puscarii. Cine sustine? Plesu, Baconsky, Saftoiu, pe astia i-am citit.  In plus, in Capital, Ionut Popescu scrie despre „ura cu care traim”

Săracii îi urăsc pe bogaţi, pietonii îi urăsc pe şoferi, ziariştii îi urăsc pe politicieni, suporterii se urăsc cu furie, subalternii îşi urăsc şefii, cei care nu au succes îi urăsc pe cei care au…

Saptamana asta Popescu e poet, ajunge in final la concluzia ca ne trebuie toleranta:

Din absenţa toleranţei, cred, apare ura. Acolo găseşte terenul cel mai fertil. Cele mai bogate popoare, cele mai înfloritoare civilizaţii sunt şi cele mai tolerante

Dupa pararea mea nemtii, francezii, japonezii sunt printre cele mai civilizate popoare si sunt tocmai – intolerante. Cel putin cu necinstea, coruptia, prostirea pe fata.

Insa cand oamenii s-au saturat, cand vine vara si mintile fierb si se racoresc seara la terase povestind lucruri incredibile despre cum suntem furati, e nevoie de niste Blubber ca Plesu sa ne spuna cat de nobil este votul obligatoriu si de niste serpi ca Popescu sa ne propavaduiasca nevoia de toleranta.

 S-a indignat pana si CTP azi si a zis NU ideii de vot obligatoriu.  Interesant  este ca  CTP propune si votul negativ, ceea ce sugeram si eu – cititi aici– dupa alegerea Mariei Mirabela, a lui Scaparici si a Maimutoiului Monk in Parlamentul European.

La fiecare candidat Icsulescu să avem trei căsuţe: da, nu, mă abţin. Abţinerile, votul alb, ar avea rostul lor, s-ar contabiliza ca voturi valabile şi ar creşte procentul de prezenţă, astfel încât să dea mai multă legitimitate morală învingătorului. Cei care votează alb şi-ar încredinţa opţiunea celor care votează da sau nu, întărind rezultatul final.

Revenind la ura si caldura in Bucuresti. Mereu uit ca Videanu este in Guvern. Tace si face. Dupa jena de borduriada, bucurestiul este acum cuprins de ridicarea masinilor, unde, cum altfel, firmele apartin lui Prigoana PD-l si pare-se unui senator PSD. Cititi aici. Tot de cateva luni, Monica Ridzi , Udrea si Mazare s-au intrecut sa cheltuie banii publici pe campanii electorale.

In acest context, trebuie sa fii cel putin tampit sa te duci sa validezi prin prezenta ta la vot un asemenea concurs de cine fura mai mult.

Si vreau cu aceasta ocazie sa felicit toti oamenii care urasc in Romania si sa mentionez cativa eroi personali:

si alti oameni care urasc, carora le e cald si care nu se lasa prostiti mergand la vot sau acceptand nesimtirea in orice context.

Reclame
  1. Chiar nu vad cum votul obligatoriu protejeaza o clasa politica corupta. Poti sa ai vot obligatoriu si cu optiunile: „vot pentru” si „ma abtin” (votul impotriva mi se pare un nonsens).
    In orice caz, problema mi se pare pusa gresit. Votul obligatoriu n-are legatura cu „imbunatatirea clasei conducatoare”, are legatura cu igiena sistemului politic. Ca obligatia de a-ti curata trotuarul din fata casei. In cel mai rau caz, mizeria se aduna la loc; altfel mizeria devine agresiva. Privilegiile se vor transforma in drepturi, oamenii se vor intepeni in functii, si la o adica ce rost mai are sa faci alegeri.
    Plus ca s-ar elimina o gramada de gargara apropo de legitimitate.

    Interesant e altceva: din moment ce atinge oarecum constitutia, se va face referendum pentru obligativitatea votului?:)

  2. Ma scuzi, am exagerat. Data viitoare o sa respect regulile si o comentez cu o minima inteligenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: