Ciprian Domnisoru

Generatia contra

In Guvernul PD-L- PSD on iunie 8, 2009 at 8:26 am

Ieri a fost o zi importanta pentru romani: s-a castigat potul cel mare la loto. Mai exista insa o varianta de a da bani indirect securistilor & friends, cea de a merge la vot.

O sa fiu scurt, pentru ca rezultatele vorbesc de la sine si vorbesc urat.

O solutie pentru democratia in Romania ar fi votul negativ: atunci cand te duci sa-ti exprimi optiunea la vot sa poti sa spui si NU cutare sau cutare.

Castigatori la puncte ar fi politicienii care au reusit sa scarbeasca cel mai putin electoratul.

Iar oamenii rationali care nu se duc la vot ar putea sa se duca numai sa nu iasa zgatia aia inculta, ciobanul sau marele porc. 

Intr-o sala de oameni normali se vor gasi intotdeauna oameni care sa zica: du-te acasa ca nu stii ce zici. Sau du-te la spital. Si vocile lor vor fi auzite. Poate ca acei oameni nu au venit in acel forum sa sustina pe cineva, dar in fata prostiei sau a inc0mpetentei simt nevoia sa trieze vorbitorii.

Acesti oameni  pot deveni sanitarii scenei politice.

Cata vreme unii isi cumpara campaniile sau prostesc pe cei creduli cu promisiuni, oamenii care mai si gandesc ar trebui sa aiba dreptul sa mearga la vot si sa spuna NU. Asta ar da o mare bataie de cap politicienilor care joaca pe cartea  ignorantei.

Desigur o problema ar fi voturile minoritatilor etnice, dar s-ar putea pune o regula ca sa fie totul bine.

Care ar fi suma jocului? Iata ce arata sondajul INSOMAR. Daca ar fi sa scadem din numarul de oameni care au destul de multa si multa incredere in personajele politice pe cei care nu au deloc sau destul de putina, Basescu este la -20%, Oprescu la -16%, Crin Antonescu la -24%, Geoana la -31%, Boc la -36% iar draga Stolo la -58%.

Deci Geoana nu ar avea sanse in turul doi la prezidentiale, in schimb Oprescu sau Antonescu ar avea. Probabil nici PD-L sau PSD 30% la alegeri in conditiile in care lumea s-a saturat de Stolo sau de Vanghelie. Si in mod sigur femeile destepte din Romania ar simti nevoia sa ii spuna ebei sa ramana la facut reclame pentru genti.

In fine, votul impotriva e un vis frumos, destul de nedemocratic, dar in Romania ar fi foarte valoros si i-ar aduce pe oameni din nou la vot.  De cate ori nu am auzit in ultimii ani : Frate, oricine dar nu pe ala (aia) !

Reclame
  1. […] Interesant pentru persoana mea, CTP propune votul negativ, ceea ce sugeram si eu – cititi aici- dupa alegerea Mariei Mirabela, a lui Scaparici si a Maimutoiului Monk in Parlamentul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: