Ciprian Domnisoru

Arde-i

In Uncategorized on mai 11, 2009 at 6:50 pm

Am ramas odata cu drepturile salariale neplatite pentru o parte din ultimul salariu. Am auzit si mai rau, de tot felul de abuzuri si concedieri nejustificate. Ce poti sa faci? Arde-i !

Da, asta inseamna sa mergi la tribunal. Si n-ai nici cea mai vaga idee cum si de unde sa incepi. Se pare ca nu e asa complicat, cum arata o avocata . In esenta daca ai orice problema legata de incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractelor de munca, te poti adresa la Tribunal, care are o sectie speciala de litigii in munca.

Nu trebuie sa stai pe ganduri, 30 de zile daca ai fost sanctionat pe nedrept, 30 de zile daca angajatorul a operat unilateral schimbari la contractul tau sau l-a incheiat. Si trei ani pentru drepturi salariale neincasate sau despagubiri.

Odata ce te adresezi instantei stai si astepti o gramada, cel mai probabil insa angajatorul iti va face pe plac ca n-are interes sa piarda timpul cu tine si se ajunge la o intelegere amiabila. Daca nu, este obligat sa aduca de la prima infatisare toate probele. Daca nu le produce, „este decazut din dreptul de a le folosi”.

Asa ca daca tot esti somer si simti ca ai fost furat, fa o plimbare la Tribunal, sa te tii in priza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: