Ciprian Domnisoru

Boc si inspiratia divina

In Uncategorized on aprilie 15, 2009 at 5:06 pm

Publica hotnews un interviu cu un preot despre criza. Cititi aici. Ca de obicei parerile bisericesti despre cele lumesti trec prin pilde si snoave, ca orele de economie ale profesorilor de la ASE:  patronul bogat care da saracilor, lacomia este sursa relelor, criza ca interventie divina care pedepseste pacatele. Un lucru maret spune preotul „Patronii romani, cei care sint inculti si lacomi, folosesc criza ca sa-si acopere lacomia si nepriceperea de a conduce oameni”.

Solutiile?  Sa rabde pina trece furtuna… Sintem singuri si risipiti…solidaritatea se obtine prin exemple..Daca elitele, profesorii, universitarii ar spune: renuntam la marirea salariilor noastre. Pentru tara. Daca politicienii si-ar dona salariile. Daca n-ar mai cheltui enorm pe tot felul de lucruri. Exemplul cumpatarii si al generozitatii… Si exemplul mintii care sa lucreze in folosul poporului. Abia atunci am arata ca am inteles lectia lui Dumnezeu!”

Iata deci ca sursa agresivitatii canine a Guvernului Boc impotriva bugetarilor este de inspiratie divina. Taxa de solidaritate care da peste bot oficialilor mai bine platiti decat presedintele este nici mai mult nici mai putin decat lectia lui Dumnezeu.

Profesorii sa nu mai astepte mariri de salarii, ei trebuie sa fie cumpatati si sa dea un exemplu.

Parerile acestor preoti greco-catolici din Cluj sprijina -sau au aceeasi sursa de inspiratie divina cu – ideile clujeanului Boc si cu planul sau de a reduce cheltuielile pe seama bugetarilor. 

Ei nu inteleg ca „mintea care trebuie sa lucreze in folosul poporului” trebuie sa fie bine platita ca sa faca asta. Altfel lucreaza in binele umanitatii din alte tari, ca suntem toti copiii lui Dumnezeu si ne putem ajuta semenii si pe alte meleaguri.

Reclame
  1. „Iata deci ca sursa agresivitatii canine a Guvernului Boc impotriva bugetarilor este de inspiratie divina. Taxa de solidaritate care da peste bot oficialilor mai bine platiti decat presedintele este nici mai mult nici mai putin decat lectia lui Dumnezeu”

    „Exista insa un element care submineaza bunastarea romanilor. Lipsa de solidaritate de care aminteam. Ea ne-a adus la cote de inegalitate demne de state neoliberale, ea ne face sa votam orice bou care promite cea mai mica taxa. Ea ne va invrajbi si ne va tine prada unui sistem politic corupt.”

    Norocul tau ca eu stiu ce vorbesti. Nu mai trunchia discursuri. Omul a zis niste chestii de bun simt, raportat la „doctrina” lui si nu numai („Fiecaruia dupa nevoi”). Si pana la urma, ce a generat criza daca nu lacomia?! Ai amestecat greco-catolicii cu Boc si ti-a iesit o varza a la Cluj.
    Fara suparare,
    Paste Fericit!/Criza usoara!

  2. Solidaritatea de care vorbeam eu presupune actiune, nu inactiune si acceptare pasiva a unor masuri gen „taierea salariilor”. Aici subliniam o filiera, ardeleneasca daca nu greco-catolica, a logicii tin topor cu care se reduc cheltuielile: pensii nu mai mari de 17 milioane, salarii nu mai mari de 35 sau respectiv de 80, taiere sporuri, taiere posturi, etc. Logica ardeneleasca a sacrificiului a mai avut aplicare in perioada lui Ciorbea, unde tot asa, daca-i musai, e musai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: