Ciprian Domnisoru

Bunastarea si nesimtirea

In Uncategorized on aprilie 10, 2009 at 6:51 pm

Ce nevoie are romanul de un conflict in Moldova, fie el si diplomatic? Care este scopul unei guvernari intelepte daca nu linistea si bunastarea cetatenilor?

Realitatea TV a amanat o stire in care o intreaga redactie de ziar din Chisinau cerea azil politic in SUA pentru a prezenta calupuri despre preturile mielului si cozonacilor de sarbatori, apoi publicitate. Acum urmeaza Jurnal de Criza, unde prima stire este „rata mai mica datorita devalorizarii euro”.

Mi-e clar ca orice actiune emotiva de la Bucuresti ar fi prabusit bursa, moneda, interesul investitorilor, ar fi inflamat neuronii stapanilor austrieci, etc.

Poporul consumator nu are nevoie decat de liniste pentru digestie si rate mici, cat mai putine tulburari exterioare. In nici un caz de o populatie saraca, care sa aiba nevoie de ajutor. Televiziunile nu par sa c0nsidere ce se intampla in Moldova o adevarata criza. Spuneam zilele trecute de solidaritate si cum ea inseamna ca a lua atitudine pentru semenii tai inseamna sa iei atitudine fata de orice abuz la care esti si tu personal expus.  

Daca il asculti pe Cristian Diaconescu Romania este o nota de subsol intr-un document al UE sau al SUA. Ne-am dorit sa ajungem aici, pentru prosperitate. Pentru ca nu mai avem politica externa vom avea salarii mai mari si malluri mai mari.

Implica insa bunastarea o doza de incredere de sine? Cum se simt romanii cand sunt calcati in picioare de KGB-isti de la Bucuresti si Chisinau?

Cat de liberi se simt romanii cand vad batjocura si lipsa de interes pentru romanii de peste Prut? NATO si UE inseamna sfarsitul oricarei ingrijorari asupra unei amenintari externe? Cam asta e perceptia, vaporul istoriei s-a spart la Est si noi am ajuns pe uscat, moldovenii sa se lupte cu rechinii?

Poate Maslow avea dreptate, poate papica si siguranta de la Bucuresti ne fac imuni la evenimentele de la Chisinau.

Exista insa un element care submineaza bunastarea romanilor. Lipsa de solidaritate de care aminteam. Ea ne-a adus la cote de inegalitate demne de state neoliberale, ea ne face sa votam orice bou care promite cea mai mica taxa. Ea ne va invrajbi si ne va tine prada unui sistem politic corupt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: