Ciprian Domnisoru

Scara magarului

In Uncategorized on aprilie 2, 2009 at 5:12 pm

Guvernul a anuntat doua masuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Prima, sa limiteze cumulul de pensii si salarii la 17 milioane de lei. A doua , mai indepartata dar la fel de periculoasa, sa taxeze cu 90% veniturile bugetarilor ce au salarii mai mari decat PRESEDINTELE Romaniei (X-80 de milioane)*90%.

Mai caraghiosilor, cum puteti sa luati voi mai mult ca presedintele? Cezarismul se instaureaza in Romania usor-usor si – ca de obicei in astfel de situatii- este mascat sub populisme si justificari imperioase, cum ar fi criza.

Cum spuneam si in postul Mircea, fa-te ca te pensionezi !, decizia de interzicere a cumulului pensiei si a salariului este discriminatorie pentru angajatii sectorului de stat. Mai mult, aceasta limita de 17 milioane care a aparut din putul gandirii vorba unora arata ca este arbitrara si ca nu are alta motivatie decat reducerea cheltuielilor si eventual un mic populism.

Guvernul isi motiveaza decizia spunand ca interdictia sau limitarea pensiilor si a salariilor este practicata si in alte state europene. Ceea ce nu o face mai corecta, pentru nu a fost niciodata altceva decat reducerea abuziva a veniturilor unor angajati care s-a intamplat sa lucreze la stat.

Contributia de solidaritate, caci asa se numeste ea, este mult mai perversa si echivalentul ei trebuie cautat in Rusia lui Putin nu in Europa. Ea arata frustrarea caraghiosului sef pe Inalta Curte de Casatie si Justitie, CSM, Vacaroiu si a lui Curte de Conturi si orice alte institutii care i-au mai jucat lui renghiuri in trecut.

De altfel sursa acestei solidaritati nebanuite este clar exprimata de presedinte care spune, in cel mai pur stil comunist, ca „salariile din sectorul bugetar sunt mult mai mari decât în zona de producţie, ceea ce reprezintă „o oarecare anomalie”. (Cititi aici)

Daca pui la socoteala:

– directorii de companii nationale ale caror salarii au fost taiate la 35 de milioane

-ofensiva impotriva inaltilor magistrati si a Curtii de Conturi

– masura de limitare a pensiilor care va afecta tot functionari de rang inalt

ajungi la concluzia ca asistam la un atac de tip imparat roman impotriva Senatului. Il si vad pe Basescu calare pe Incitatus prin Parlament, ceea ce face, la modul figurat, cu fiecare ocazie.

 

incitatus1

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: