Ciprian Domnisoru

Guvernul privat

In Uncategorized on februarie 25, 2009 at 6:17 pm

Mediul privat se implica in politica in masura in care urmareste obtinerea unui profit cat mai mare, fie el si pe termen lung. Initiativa Business Standard de a alcatui un document cu propuneri anti-criza ale corporatistilor este un sir nesfarsit de „vreau vreau vreau vreau”, ca sa nu mai spunem de balonul de publicitate aferent, imi vine in minte fara sa vreau exprimarea Mihaelei Radulescu „balonul plin de rahat”. Cum se traduc optiunile mediului privat in politici sociale?

implicarea reprezentantilor mediului privat in realizarea curriculei scolare. Desi adaptarea invataturii la piata muncii pare o idee buna pentru toata lumea si poate chiar ar fi o initiativa potrivita in scolile profesionale, implicarea mediului privat in invatamantul teoretic ar fi la fel de nociva ca recenta implicare a Bisericii in programa scolara. Ce-a insemnat poza Andreei Esca in manualele de istorie acum cativa ani dar ce-ar insemna o implicare reala a afacerilor in educatie? S-ar studia cu precadere Windows 7 si engleza americana, ca si-asa tot in call centeruri ajung sa munceasca majoritatea. Propunerea mea: Protectia consumatorului si Educatie pentru Sanatate sa fie materii obligatorii la examenele de finalizare de ciclu scolar.

farmacii mobile in sate: masura este evident o deschidere de piata pentru vanzatorii de medicamente scumpe, care ar profita de statutul de singura farmacie din sat. Propunerea mea: ar fi cazul sa existe in Romania cel putin un producator de stat de medicamente,

sprijinirea sectorului privat de sanatate: dincolo de problemele etice ridicate de bani contra sanse de supravietuire, clientii clinicilor si spitalelor private au experiente la fel de triste si mult mai costisitoare decat in sistemul de stat. Propunerea mea: sa creasca salariile medicilor din sistemul de stat.

Concluzia: oamenii ar trebui sa isi pazeasca interesele, ca sa nu apara farmacii mobile Ferrari, manuale scolare de asamblat Nokia N83 si niscaiva tichete de sanatate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: